Lazerle hemoroid tedavisi hemoroid hastalığının tedavisi için yaygın şekilde kullanılan konforlu bir seçenektir. Genel anestezi ya da bölgesel uyuşturma (spinal anestezi) ile uygulanır. Hemoroidin lazerle tedavisi pek çok vakada tercih edilebilir ve diğer yöntemlere göre daha hızlı ve ağrısız bir iyileşme süreci sunar.
Lazerle Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?
Toplumda yaygın olarak görülen hemoroid hastalığı kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir sağlık sorunudur. Ağrı, kanama ve rahatsızlığa sebep olabilen bu ilerleyici hastalık görmezden gelinmemeli ve tedavisi mutlaka yapılmalıdır. Lazer ile hemoroid tedavisi giderek popüler hale gelen ve yüksek başarı oranına sahip bir yöntemdir. Hastalığın ilerlemesini engellemeyi ve yaşanan semptomları gidermeyi amaçlayan lazer tedavisinde hemoroid sebebiyle genişleyip büyüyen damarlar lazer ışını ile küçültülür veya yok edilebilir. Küçük bir noktaya odaklanabilen lazer ışını sayesinde çevre dokulara zarar gelmeden hemoroid dokusu ortadan kaldırılabilir. Lazer enerjisi ile hemoroid oluşan bölgeye ışın verilir ve işlem kısa süre içerisinde tamamlanır. Bu işlemin yapılması için özel cihazlar kullanılır. Minimal invaziv bir tedavi seçeneği olan lazer lokal anestezi ile uygulanabilir, geleneksel yöntemlere göre daha az ağrılıdır ve daha hızlı iyileşir. Lazer tedavisi pek çok hemoroid vakasında kullanılabilir. Ancak bazı ilerlemiş vakalar için lazer tedavisi uygun olmayabilir, kişinin lazer ile tedavi için uygun olup olmadığı doktor tarafından değerlendirilir ve tedavi planı yapılır.
Lazer Hemoroid Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Lazerle hemoroid tedavisinden önce doktorun önerdiği şekilde beslenmek ve reçete edilen ilaçları düzenli şekilde kullanmak gerekir. Ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir:
- Ameliyattan sonra bolca sıvı tüketilmeli ve kabızlık oluşmaması için sindirimi kolay olan gıdalarla beslenilmeli,
- Dışkılama esnasında oluşabilecek ağrılara özel olarak verilen ağrı kesiciler ve kremler kullanılmalı,
- İşlem yapılan bölgeye ödem oluşumu ve ağrıyı engellemek için soğuk kompres yapılabilir,
- Doktorun uygun gördüğü vakalarda ılık su oturma banyoları yapılabilir,
Ameliyat sonrası kontroller aksatılmamalı ve doktorun önerilerine uyulmalıdır.
Hemoroid Tedavisinde Lazer Riskleri
Hemoroid tedavisi için kullanılan lazer yöntemi geleneksel yöntemlere göre daha düşük risk içeren bir seçenektir. Fakat her operasyonda olduğu gibi lazer ile hemoroid tedavisinin de bazı riskleri vardır. Bu riskler şu şekilde sıralanabilir:
- İşlemin yapıldığı bölgede kısa süreli kanama, ağrı ve şişlik olabilir. Bu normal bir durumdur ancak uzun süren kanama ve ağrılarda doktora başvurulmalıdır.
- Çok nadir görülen risklerden bazıları ise yara yerinde enfeksiyon, dışkı yaparken zorlanma ve anesteziye verilen alerjik reaksiyonlardır.
- Hemoroid tedavisinde kullanılan ekipmanın yeterli olmaması ve yanlış kullanılmasına bağlı komplikasyonlar görülebilir.
Lazerle Hemoroid Ameliyatı Hangi Durumda Uygulanır?
Hemoroid 4 evreden oluşan bir hastalıktır ve 1. ve 2. evre daha hafif evrelerdir. Bu evrelerde yaşam tarzı değişiklikleri ve beslenme düzeninin uygun hale getirilmesi hemoroid tedavisi için yeterli olabilmektedir. Gerekli görülmesi halinde merhemler ve ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Ancak 3. ve 4. evrelerdeki hemoroid vakalarının mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bu evrelerde genellikle cerrahi yöntemler ve lazer gibi minimal invaziv tedaviler tercih edilir. Sarkan basur memelerinde ve pakelerin söndürülmesinde lazer yönteminden yararlanılabilir. Yapılan işlem sonrasında hastalar bir gün kadar istirahat ettikten sonra günlük hayatına dönebilirler.
Lazerle Hemoroid Tedavisi Fiyatları
Lazerle hemoroid tedavisi fiyatları pek çok farklı değişkene göre belirlenmektedir. Uygulanacak yönteme, uygulamanın yapılacağı yere, doktorun tecrübesine ve benzeri değişkenlere göre fiyat belirlenir. Lazerle hemoroid tedavisi ücretleri ile ilgili detaylı bilgi almak için Op. Dr. Demet Ağras ve ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.